Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Intermedis VAR Hulp

Geplaatst op: 23-05-2016, 14:32:22

Sinds 1 mei is de VAR afgeschaft. U kunt nu geen VAR meer aanvragen. In plaats daarvan kunt u gebruikmaken van modelovereenkomsten van de Belastingdienst. U moet voortaan zélf beoordelen of diegene die de werkzaamheden voor u verricht, werknemer voor loonheffingen is en u loonheffingen moet afdragen over de vergoeding. Draagt u deze loonheffingen ten onrechte niet af dan loopt u het risico op correcties én een boete.

Overgangstermijn

Uiteraard is er een overgangstermijn. Wanneer u kunt aantonen dat u in de loop van mei aanstaande bezig bent met opstellen van een modelovereenkomst en waar nodig met het aanpassen van afspraken en werkwijze, dan zal de Belastingdienst tot 1 mei 2017 terughoudend zijn met het opleggen van sancties. Het is dus zaak om op korte termijn met de modelovereenkomsten aan de slag te gaan.

VAR Hulp

Deze wijziging roept veel vragen op voor u als ondernemer die veel gebruikt maakt van bijvoorbeeld zzp-ers, máár ook voor u als opdrachtnemer. Het vinden van de juiste modelovereenkomst is niet eenvoudig. En er zijn ook gevallen dat de modelovereenkomsten niet van toepassing zijn op uw situatie. Dan moet er een op maat gemaakte overeenkomst opgesteld worden die ook nog eens ter goedkeuring voorgelegd moeten worden aan de Belastingdienst.

Vrij ingewikkeld dus! Om die reden hebben wij, in samenwerking met VVAZ Intermedis, de ‘Intermedis VAR Hulp’ ontwikkeld:

  • We kijken allereerst samen met u of u een modelovereenkomst nodig heeft. In veel gevallen is het duidelijk dat een zzp'er niet in loondienst werkt
  • Wij zoeken voor u de juiste modelovereenkomst en passen deze waar nodig aan en wanneer de modelovereenkomsten niet passen, stellen we samen met u een modelovereenkomst op en leggen deze ter goedkeuring voor aan de Belastingdienst

Uiteraard checken wij ook, naast alle fiscale aspecten, of de modelovereenkomsten juridisch waterdicht zijn

Met onze ‘Intermedis VAR Hulp’ bent u er dus zeker van dat u voldoet aan de nieuwe wet en daardoor geen onnodige risico’s loopt om alsnog achteraf loonheffingen te moeten afdragen én onnodige boetes te betalen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ‘Intermedis VAR Hulp’ neem dan gerust contact met ons op.

Intermedis A&A

043-3690375 of info@intermedisaa.nl

Ga terug naar de vorige pagina